Moda ile Tüketimin Akıl Almaz Birlikteliği

Resim
  İnsanların hayatta kalabilmek için karşılamaları gereken belirli zorunlu ihtiyaçları vardır. Bunlar barınma, savunma, giyinme, yemek, solunum gibi temel ihtiyaçlardır. Bunların yanında kültürel ve sosyal ihtiyaçları da vardır. İnsan ihtiyaçları sonsuzdur ve insanlar bu ihtiyaçlarını tatmin etmek isterler. Tatmin sonucunda bireylerin ihtiyaçları çeşitlenir. Bu çeşitlilik zevklerine, tercihlerine, modaya ve zamana göre değişiklik gösterir. Tüketim, insanların ihtiyaçları doğrultusunda olmaktadır. Zorunlu olarak ve keyfi olarak gerçekleştirilmektedir. Bilinçli tüketim ise tüketimin gerekli ve yeterli bir şekilde yapılması anlamına gelmekle beraber, tüketim mallarının nasıl, ne zaman ve nerede tüketileceğinin bilinmesi anlamına gelmektedir. Tüketim kültürü gerçek ihtiyaçlar ile sahte ihtiyaçlar arasındaki ayrımın yok olduğu bir kültürdür. Günümüzde istek ve ihtiyaç o kadar iç içe geçmiş ki çoğu zaman aynı anlamı taşıyormuş gibi algılanmaktadır. Aslında ikisi de birbirinden çok ayrı a

Negatif İnsanlardan Uzak Durun!





İnsanlar sosyal varlıklardır. Hayatlarının her döneminde yeni insanlarla tanışır, yakınlık kurar. Kimi insan hayatınıza pozitif enerji katarken, sizi mutlu hissettirirken, kimi insanlar sizin enerjinizi emer, Huzursuz eder. Bu durumlarda kurduğunuz ilişkiler zorlaşır. Bu tip insanlar hayatınızda strese, sıkıntıya, mutsuzluğa neden olur. 
Sizi olumsuz etkileyen, enerjinizi tüketen, negatif insanları hayatınızdan çıkarmanız sizler için en iyisi olacaktır. 
Peki negatif insanlar kimlerdir;


1 Olumsuz eleştirenler

bu tip insanlar sizin nasıl hareket ettiğinize, ne söylediğinize ya da yaptığınız herhangi bir şeye sürekli olumsuzca eleştiren insanlardır. Hayatınızın her döneminde sizi eleştiren insanlar olacaktır. Olumsuz eleştiriler ile de karşılaşacaksınız ancak her defasında sizi daima olumsuz eleştiren insanlardan uzak durun. 
Çünkü bu insanlar kendi hayatlarından asla tatmin olmazlar. Bu yüzden sizleri içinde bulundukları mutsuzluğa sürüklemek isterler. Sizi acımasızca eleştiren insanlardan uzak durun.


2. Sizi Yönetmeye Çalışan İnsanlar

bu tip insanlar sizi manipüle etmeye çalışır. Bu insanlar iyi niyetle yaklaştıklarına inandırırlar ve kendinizi suçlu hissetmenize neden olurlar.
 

3. Yalan Söyleyenler

Yalan söyleyen biri karşısındaki insana saygı duymaz. Yalan söylerken karşısındaki insanı nasıl etkileyeceğini, duygularını düşünmezler. Bu insanlardan zarar görmeden uzaklaşmalısınız. 


4. Kötümser İnsanlar

Kötümser insanlar her şeyde şüpheye düşerler. Her şeyin kötüsüne odaklanırlar. Sizleri kötü senaryoların içine sokarlar. İyimser düşünemezler. çözüm önerilerine kapalıdırlar.  Bu yüzden kötümser insanlardan uzak durun. 


5. Cimri İnsanlar

Cimri insanlar başkalarına yardım etmek istemezler. Her zaman kendi karını düşünürler. Hesap ödemekten kaçmaya çalışırlar. Ceplerinde akrep bulunur. Bu tip insanlar sizi negatif etkiler.


6. Dedikoducu İnsanlar

Uzak durulması gereken son grup ise dedikoducu insanlardır. Başkaları hakkında sürekli konuşurlar. dedikodu yapan biriyle vakit geçirmeniz, diğer insanların size bakışını değiştirebilir. Sorunlar yaşayabilirsiniz. Dedikoducu insanlar ile zaman geçirmezseniz, sizin hakkınızda konuşacak bir şey bulamazlar.

Eğer etrafınızda bu tip insanlar varsa derhal uzaklaşın. 

Çünkü bu tip insanlar, hedeflerinizi küçük tutmanıza neden olurlar, düşüncelerinizi etkilerler, enerjinizi sömürürler, yaratıcılığınızı engellerler, destek olmak yerine köstek olurlar. 

O negatif insanlardan uzaklaşmaktan dolayı üzüleceğinizi düşünebilirsiniz ancak kendinizi böyle düşünceler için feda etmeyin. birilerini kırmamak için kendinizi kırmayın. 

Yorumlar

  1. çok beğendim gerçekten doğru ifadeler iyi ki bu bloğa ulaşmışım ,merhaba sizi de takibe aldım başarılarınızın devamını diliyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.. En kısa zamanda yeni yazılarla döneceğim takipte kalın...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Duygu mu? Mantık mı?

Mutluluğu Hak Etmediğini Düşünmek

Bakış Açını Değiştirdiğinde Baktığın Şey de Değişir! (Max Planck)