Moda ile Tüketimin Akıl Almaz Birlikteliği

Resim
  İnsanların hayatta kalabilmek için karşılamaları gereken belirli zorunlu ihtiyaçları vardır. Bunlar barınma, savunma, giyinme, yemek, solunum gibi temel ihtiyaçlardır. Bunların yanında kültürel ve sosyal ihtiyaçları da vardır. İnsan ihtiyaçları sonsuzdur ve insanlar bu ihtiyaçlarını tatmin etmek isterler. Tatmin sonucunda bireylerin ihtiyaçları çeşitlenir. Bu çeşitlilik zevklerine, tercihlerine, modaya ve zamana göre değişiklik gösterir. Tüketim, insanların ihtiyaçları doğrultusunda olmaktadır. Zorunlu olarak ve keyfi olarak gerçekleştirilmektedir. Bilinçli tüketim ise tüketimin gerekli ve yeterli bir şekilde yapılması anlamına gelmekle beraber, tüketim mallarının nasıl, ne zaman ve nerede tüketileceğinin bilinmesi anlamına gelmektedir. Tüketim kültürü gerçek ihtiyaçlar ile sahte ihtiyaçlar arasındaki ayrımın yok olduğu bir kültürdür. Günümüzde istek ve ihtiyaç o kadar iç içe geçmiş ki çoğu zaman aynı anlamı taşıyormuş gibi algılanmaktadır. Aslında ikisi de birbirinden çok ayrı a

GEÇMİŞİ GEÇMİŞTE BIRAK

 


    Birçok insan geçmiş ile arasındaki bağı koparamaz. Geçmişi düşündükçe orada takılı kalır ve ileriye doğru bakamaz. Çünkü hayatta karşılaşılan olaylar sırtımıza yük gibi gelir ve biz eskiye dönerek geçmişe bakmanın daha kolay olduğunu düşünürüz. Karşımıza çıkan zorluklardan geçmişte odaklanarak kaçmak kolay gelir. Geçmişin  sürekli düşünülmesi, yapılan hataların, değersiz hissettiğiniz zamanların, sürekli düşünülmesine yol açar ve bu durum insanın psikolojisini olumsuz etkileyen bir durumdur. Sürekli geçmişi düşünen geleceğine odaklanamayan insanlar sürekli geçmişinde yaşar.  Geçmişte takılı kalmak şimdiye odaklanmanızı engeller. Gelecek hayatınızı da etkisi altına alır. Bu sebepten dolayı geçmişe takılmaktan kurtulmak hepiniz için en iyisi olacaktır. 

    Geçmişte olan kötü anılarınıza dalıp gittiğinizde geçmişte olan iyi anılarınızı da düşünmeye başlamalısınız. Her zaman başarısız olamazsınız. iyi anılarınız da muhakkak ki vardır. Bu yüzden kötü anılarınızı düşündüğünüzde iyi olan anılarınızı da bir o kadar düşünmeye çalışın. Çünkü bu hayatta her şey zıddıyla var olur. Kötülük iyilikle, yanlış doğruyla, başarısızlık başarıyla.. Bu hayatta kötü günleriniz olacak ki iyi günler için savaşmaya değsin. 

    Mücadele edin. Başarı için, iyilik için, güzel olan her şey için. Fakat unutmayın Güzel olana ulaşmak için karşına çıkan engellere karşı mücadeleci ruhunu öne çıkarmalısın.  Dikeni var diye gülü sevmekten vazgeçiyor musun? İşte sırf hayattaki güzellikler için kötü olanla mücadele etmelisin. Bırak yaşadıkların sana tecrübe kalsın. Geçmişte yaşadığın her şeyi güzellikle an. Çünkü yaşadığın her şey bugünkü seni yaratıyor. 

    Geçmişi düşünerek "keşke şöyle yapsaydım.." gibi keşkeleriniz olmasın. "Ya böyle olsaydı" gibi geçmişe dönüp kafanızda senaryo yazmayın. Geçmişi tekrar kurgulamak, olmamış şeyleri yaratıp bunlar için üzülmekten başka işinize yaramayacak. 

    Geçmişte yaşadığın kötü anıları, hissettiğin kötü duyguları  sürekli düşünmekten vazgeç. Çünkü geçmişi sürekli düşündüğün sürece orada saplantılı kalacak ve asla önünü göremeyecek ve ilerleyemeyeceksin. 

    Her yeni gün geri kalan hayatının yeni günü. Bunu bilerek yaşa. bugünü bir daha yaşamayacaksın. O yüzden her yeni gününü hayattan zevk alarak ve hedeflerini gerçekleştirerek yaşa. ÇÜNKÜ;

Geride bıraktıklarına odaklanırsan önünde seni bekleyenleri göremezsin. "Ratatouille"

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Duygu mu? Mantık mı?

Mutluluğu Hak Etmediğini Düşünmek

Bakış Açını Değiştirdiğinde Baktığın Şey de Değişir! (Max Planck)